Návštěv :
Celkem : 5776
Týden : 16
Dnes : 2
podrobnosti
Naposledy aktualizováno: 12.11.2018 11:48:20

Administrace


INFORMACE  K  OCHRANĚ  A  ZPRACOVÁNÍ  OSOBNÍCH  ÚDAJŮ

 

Správcem osobních údajů uživatelů knihovny je Město Podivín – Městská knihovna.

Knihovna zpracovává osobní údaje registrovaných uživatelů v tomto rozsahu:
Povinné identifikační údaje: jméno, příjmení, datum narození, adresa trvalého bydliště.
Služební údaje: číslo čtenářského průkazu, přehled výpůjček včetně historie, přehled rezervací, upomínek.
Účetní údaje o provedených o peněžitých transakcích, zejména o jejich účelu, místě, čase a dalších náležitostech.

Dále knihovna uchovává identifikační údaje zákonného zástupce, je-li registrovaný uživatel mladší 15 let.

Registrovaný uživatel oznámí knihovně případné změny identifikačních a kontaktních osobních údajů bez zbytečného odkladu.

Knihovna zpracovává osobní údaje za účelem poskytování knihovnických, informačních a dalších služeb uživatelům, informování uživatelů o službách a dále za účelem ochrany majetku a knihovního fondu.

Práva uživatelů jako subjektů osobních údajů
Uživatel má právo na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, a právo vznést námitku proti zpracování.
Knihovna registrovanému uživateli na jeho žádost poskytne kopii zpracovávaných osobních údajů, případně umožní náhled do přihlášky čtenáře a dalších dokladů u ní uložených.
Žádosti uživatelů týkající se ochrany osobních údajů knihovna vyřizuje bez zbytečného odkladu, nejpozději do jednoho měsíce od obdržení žádosti.

Doba uchování osobních údajů
Knihovna uchovává osobní údaje registrovaných uživatelů po dobu registrace a jeden rok poté. Registrovaný uživatel může požádat o likvidaci svých osobních údajů, pokud nemá vůči knihovně žádný dluh a nepřeje si nadále využívat jejích služeb. Registrovaný uživatel může také požádat o vymazání historie výpůjček, aniž by byla ukončena jeho registrace. Osobní údaje v počítačových databázích jsou likvidovány vymazáním identifikačních údajů (anonymizace). Osobní údaje v listinné podobě jsou likvidovány dle Spisového a skartačního řádu zřizovatele.

Zabezpečení osobních údajů
Písemnosti jsou uchovávány tak, aby byl zamezen přístup nepovolaných osob obvyklými prostředky. Přístup k těmto písemnostem je omezen pouze na zaměstnance, kteří s nimi pracují v rámci svých pracovních úkolů.
Osobní údaje knihovna uchovává v počítačové databázi. Přístup k těmto datům je chráněn systémem přístupových účtů a práv stanovených v rozsahu potřebném pro plnění úkolů jednotlivých zaměstnanců.

Fotografování a natáčení videí
Informujeme také o tom, že v průběhu akcí pořádaných v naší knihovně, dochází k fotografování a případně i natáčení videí za účelem dokumentování jejich průběhu, přičemž tyto fotografie a videa jsou dále zveřejňovány na webových stránkách Města Podivín, příp. na profilech na sociálních sítích, příp. zpřístupňovány ve fotogaleriích dostupných na internetu. Fotografie jsou zároveň zpracovávány pro tištěná média (zpravodaj obce).
Jedná se o běžné dokumentování akcí, kdy toto je možné provádět, mmj. i na základě tohoto upozornění, bez Vašeho výslovného souhlasu. Pokud byste chtěli vyloučit výše uvedené nakládání s takto pořízenými fotografiemi a videi ve vztahu k Vaší osobě, prosím informujte nás. Pokud byste i kdykoliv následně zjistili, že byla zveřejněna Vaše fotografie či video, které Vás zachycuje, způsobem, který Vám nevyhovuje, informujte nás a my učiníme vhodná opatření v souladu s Vaším přáním.
Pokud by fotografie měla být zveřejňována např. ve spojení s Vaším jménem, tak budete požádáni o udělení souhlasu s takovým zpracováním. Udělení souhlasu je zcela dobrovolné a souhlas může být kdykoliv odvolán.

Další informace
Knihovna zpracovává osobní údaje na základě smlouvy o poskytování služeb, kterou s uživatelem uzavřela přijetím jeho přihlášky do knihovny, a v souladu s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (EU) 2016/679.

Dohled nad ochranou osobních údajů vykonává Úřad pro ochranu osobních údajů, na který se můžete obrátit v případě stížnosti.
Budeme však rádi, pokud se s podnětem ohledně svých osobních údajů obrátíte nejprve na nás:

knihovna@podivin.cz 

Informujeme také, že Město Podivín má jmenovaného pověřence pro ochranu osobních údajů, na kterého je možné se korespondenčně obracet v sídle Městského úřadu Podivín a dále na e-mailové adrese poverenec@podivin.cz.